Nauti luonnon tarjoamista elämyksistä tilan alueella

Jokaisen mökin varustukseen kuuluu oma soutuvene, jolla voit tutkia ympäristöä järveltä päin. Kaikki lammet ovat puhdasvetisiä ja kalaisia ja mökkiläiset voivat herkutella kala-ateroilla ympäri vuoden. Talvisin paistokalansa voi hankkia pilkkimällä.

Kaikissa mökeissä Koivumäkeä lukuunottamatta on oma ranta, joten uimaan voi pulahtaa koska tahansa hyvin uimiseen sopivilla rannoilla. Kaikilla mökeillä on myös laiturit. Talvikaudella avantouinti on mahdollista Myllytuvalla, Emälammella ja Kaivolammella.

Metsissä voi vaeltaa ja lenkkeillä niin kesällä kuin talvellakin, kaikista mökeistä löytyy lähialueen kartta. Mökkien lähistöllä on myös muutamia geokätköjä. Könnölän tilan maille on rakennettu laavu, jonne voit vaeltaa ympäri vuoden. Laavulla voit käyttää nuotiopaikkaa ja nauttia rauhallisesta metsän tunnelmasta.

Lumitilanteen ollessa riittävä on murtomaahiihdon harrastajille tarjolla latu hyvin vaihtelevassa maastossa. Luonnon antimien ystäville hyviä marja- ja sienestysmaita on runsaasti. Myös metsästys on ennakkoon sovittuna mahdollista.

Könnölän oma luontonähtävyys on kylmänkukka

Hämeen kylmänkukka on harvinainen ja rauhoitettu harjujen ja valoisten metsäkumpareiden erikoisuus. Tällä hetkellä kylmänkukkaa esiintyy vain muutamissa kunnissa Hämeenlinnan ympäristössä ja esiintymiä on löydetty 85 kappaletta. Kylmänkukka kukkii toukokuun puolessavälissä ennen lehtien puhkeamista.

Tilaltamme vuokrattavissa:

Lumikenkiä, polkupyöriä,  2 kpl Fatbikeja, 2 kpl Intiaanikajakkeja, 2 kpl SUP-lautoja

Lähiseudun nähtävyyksiä

Hämeenlinnaan 20 km

Hämeenlinna linnoineen on ollut osa Suomen historiaa jo 1300-luvulta lähtien. Keskiaikaisen linnan lisäksi Hämeenlinna tarjoaa muun muassa upeita ulkoilunahdollisuuksia Aulangolla, useita golfkenttiä sekä monipuoliset ostosmahdollisuudet kauppakeskus GoodmanissaHämeenlinnan seudun tarjontaan ja tapahtumin voit tutustua tarkemmin osoitteissa www.hame.fi ja www.visithameenlinna.fi

Iittalaan 10 km

Iittalan Lasimäellä voit tehdä lasi-, koru- ja lahjatavaraostoksia, vierailla Lasimuseossa ja nauttia paikallisista herkuista. Lasimäellä toimivat muun muassa Iittala Outlet ja Kultasuklaa. Erilaisia kauneuden ja hyvinvoinnin palveluja sekä luonnontuotteita tarjoaa Hyvän Olon Aitta.

Parolaan 15 km

Naapurikunta Hattulassa voit tutustua esimerkiksi Panssarimuseoon tai poiketa munkkikahveilla Panssariprikaatissa. Hattulasta löytyy myös keskiaikainen Pyhän Ristin kirkko, joka on Hämeen vanhin kirkko.

Pirttikoskelle 15 km

Pirttikoskella sijaitsee lintutorni Muulijärven rannalla. Avoinna aina. Paikoitusmahdollisuus Pirttikosken koulun pihalla. Kesäisin lintutornin juurella toimii Pirttikosken kesäteatteri.

Muuta mielenkiintoista lähikunnissa:

Valkeakosken Sääksmäellä Emil Wikströmin taiteilijakoti ja museo Visavuori.

Janakkalassa lasten suosikki Puuhamaa.

Lempäälässä voit shoppailla liikekaupunki Ideaparkissa.

Lähin paikka kylpyläelämykselle on Hämeenlinnassa Aulangolla.

Lähimmät laskettelukeskukset ovat Sappee Pälkäneellä sekä Kalpalinna Janakkalassa.