Tervetuloa Könnölään

 Lomaile rennosti, juhli tyylillä ja kokousta tehokkaasti

Könnölän Matkailutila sijaitsee monien lampien ja metsäharjanteiden keskellä Hämeenlinnassa, entisen Kalvolan kunnan alueella. Meille on matkaa 20 km Hämeenlinnasta ja 120 km Helsingistä. Lomamökkimme on rakennettu lähes erämaan rauhaan tilamme 120 hehtaarin alueelle.

Kahdeksan mökkiä ja juhlatila entisessä navetassa

Vuokraamme kahdeksaa, kaikin mukavuuksin varustettua huvilaa ja lomamökkiä ympärivuotisesti. Kaikissa mökeissämme Koivumäkeä lukuunottamatta on oma uimaranta. Uutuutena meille on valmistunut keväällä 2015 vanhaan navettaan upea kokous- ja juhlatila, joka tarjoaa tilat jopa 180 hengen tilaisuuksiin. Tilallamme on myös savusauna paljuineen ja grillikotineen sekä siirrettävä kylpykärry, jonka voi vuokrata oman mökin pihaan.

Perinteinen sukutila Hämeessä

Könnölän tila on vanha sukutila, joka on ollut saman suvun hallinnassa jo 1700-luvulta lähtien. Pirkko ja Mauri aloittivat Maurin kotitilalla kuudentena isäntäparina v. 1986. Tilalla on käynnissä sukupolven vaihdos, kun Pirkon ja Maurin tyttäret Annamari ja Hanna sekä Hannan mies Janne ovat siirtymässä päävastuuseen tilasta.

Tila on perinteinen perheviljelmä ja kasvinviljelytila. Myös metsätalous on osa tämän maatilan elämää. Maatilamatkailusta on vuosien mittaan kehittynyt suuri osa tilamme toimintaa, kun se aluksi oli vain pieni sivuelinkeino.

Maatilan pihapiiri on perinteistä, kaunista maaseudun kulttuurimaisemaa. Aiemmin tilallamme on ollut monenlaisia eläimiä sekä lypsy- että lihakarjaa..Maidontuotannosta luovuimme vuosituhannen vaihteessa ja otimme tilalle lihakarjaa. Myös lihantuotannosta on luovuttu kymmenisen vuotta sitten ja navettaan on vuonna 2015 remontoitu tyylikäs juhla- ja kokoustila. Tämän projektin valmistuttua on matkailu se osa-alue, johon haluamme myös tulevaisuudessa panostaa.

Könnölässä vietät rentouttavat lomat, ikimuistoiset juhlat ja toimivat kokoukset. Lämpimästi tervetuloa!